وبسایتها به طور کلی، از دو بخش بکاند و فرانتاند تشکیل میشوند. بخش فرانتاند عناصریاند که کاربر آن را روی صفحه خود میبیند و با آن ارتباط برقرار میکند عناصری مانند: انیمیشنها و گرافیکهای وبسایت، بخشهای تعاملی کاربر با وبسایت و… همگی جزو بخش فرانتاند هستند.
در بخش بکاند زبان های برنامه نویسی وب ، اعمالی مانند: مدیریت داده، تجزیه و تحلیل داده، ارتباط با سرور و… در بخش انجام میشود. برای شناخت زبانهای برنامه نویسی وب سایت نیاز است تا با زبانهای مربوط به بخش بکاند و فرانتاند آشنا شویم.
اگر میخواهید بهترین زبان برنامه نویسی وب را انتخاب کنید، نیاز است تا با زبانهای مختلف مربوط به بخشهای بکاند و فرانتاند آشنا شوید. در این بخش، چند نمونه از بهترین زبان های برنامه نویسی وب را بررسی میکنیم.
مطلب مرتبط: از کجا برنامه نویسی وب را شروع کنیم؟
HTML: زبان HTML نما و ویژگیهای بصری وبسایت را مدیریت میکند. این زبان مانند اسکلت وبسایت میباشد و ساختار کلی برای نمایش محتوای وبسایت را طراحی میکند.
CSS: زبان CSS نحوه نشان داده شدن عناصر محتوای وبسایت را مدیریت میکند. عناصری مانند فونت، رنگ، لایه بندی، ویژگیهای جذاب بصری با استفاده از زبان CSS مدیریت میشوند.
JavaScript: زبان برنامه نویسی وب جاوا اسکریپت، مسئول بخشهایی مانند: تعامل کاربر با وبسایت، انیمیشنها، طراحی رابط کاربری ساده و… میباشد. فریمورکهایی مانند Angular و React که مربوط به زبان برنامه نویسی وب جاوا اسکریپت هستند؛ در ساخت و طراحی وبسایت بسیار کاربرد دارند.
مطلب مرتبط: انواع زبان های برنامه نویسی از لحاظ سطح
پایتون: یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی وب پایتون است. این زبان برنامه نویسی برای افراد مبتدی و حرفهای کارایی دارد. زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل سینتکسهای ساده و خوانایی بالا، گزینهای مناسب برای یادگیری میباشد. پایتون دارای کتابخانههای گسترده ای است که اعمال مختلفی مانند تجزیه و تحلیل داده و توسعه وب را پشتیبانی میکند.
PHP: زبان PHP به قدرت و کارایی بالایی که دارد مشهور است. از این زبان در ساخت وبسایتهای پویا استفاده میشود. زبان PHP میتواند به خوبی با دیتابیسهای پرکاربرد ادغام شود.
Java: یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی تحت وب جاوا (Java) است. جاوا یک زبان قوی و با امنیت بالا میباشد. این زبان در ساخت اپلیکیشنهای بزرگ سازمانی کاربردهای فراوانی دارد. مقیاس پذیری و امنیت بالای جاوا، این زبان را به یک گزینه مناسب برای پروژههای بزرگ تبدیل کردهاست.
حالا که با انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب آشنا شدیم. می توانیم انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی را مورد بحث قرار دهیم. در این بخش چند عامل مهم که نیاز داریم در نظر داشته باشیم را بررسی میکنیم.
در پروژههای نسبتاً ساده مانند بلاگهای اینترنتی، HTML، CSS و JavaScript میتوانند مناسب باشند؛ همچنین در پروژههای بزرگتر و داده محور، زبان های برنامه نویسی وب مانند پایتون یا PHP گزینههای مناسب تری هستند.
اگر نسبتاً مبتدی هستید؛ زبانهایی مانند پایتون یا HTML گزینههای مناسبی برای یادگیری هستند. زبانهایی مانند جاوا علی رغم کارایی و امکانات بی نظیر خود، نیاز به زمان بیشتری برای یادگیری دارند.
هر فرد میتواند با در نظر گرفتن علایق خود تحقیقاتی راجع به زبانهای برنامه نویسی پر تقاضا انجام دهد. به طور کلی، برنامه نویسی وب به دلیل دیجیتالی شدن اکثر کسب و کارهای دنیا، مهارتی پر تقاضا است. یادگیری زبانهایی مانند پایتون میتواند دری به سمت دنیای بزرگی از فرصتها را به روی شما باز کند!
مطلب مرتبط: درآمد برنامه نویسی چقدر است؟
دنیای توسعه وب همواره در حال پیشرفت است. در این بخش، مثال هایی دیگر از زبان های برنامه نویسی وب را بررسی میکنیم.
زبان Go توسط شرکت گوگل طراحی شده است. این زبان به دلیل سادگی، سرعت و کارایی بالا مشهور است. زبان برنامه نویسی Go در پروژه هایی مانند سرویسهای تحت وب استفاده میشود.
کاربرد کلی زبان برنامه نویسی سوئیفت در ساخت اپلیکیشنهای مخصوص اپل است.این زبان برنامه نویسی در بخش توسعه وب با استفاده از فریم ورکهایی مانند Vapor مورد استفاده قرار میگیرد.
جمع بندی
برنامه نویسی وب، تکنولوژی و ابزارهایی است که روز به روز پیشرفتهتر میشوند. مهمترین نکته برای توسعه دهندگان، به روز رسانی دانش و مهارتهای خود طبق آخرین تغییرات و پیشرفتهای دنیای برنامه نویسی میباشد. با مطالعه و یادگیری جدید ترین ابزارها و تکنولوژیها، برنامه نویسان میتوانند مهارت خود را بهبود دهند.
خوب است بدانیم که چیزی تحت عنوان بهترین زبان برنامه نویسی وب وجود ندارد و هر فرد با توجه به علایق خود میتواند وارد حوزه برنامه نویسی وب شود. در این مقاله، انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب و مقایسه زبان های برنامه نویسی تحت وب را مورد بررسی قرار دادیم؛ با مفهوم بک اند و فرانت اند آشنا شدیم و زبانهای مناسب هر کدام از این بخشها را شناختیم اگر شما علاقمند به ورود فرزندانتان به دنیای برنامه نویسی وب هستید، موسسه پل استار دوره برنامه نویسی کودکان را به این منظور برای شما قرار داده تا دلبندتان بتواند در این حوزه از همین حالا آینده خود را تضمین کند و آینده درخشانی برای خود رقم بزند.