درآمد برنامه نویسی در ایران و سایر کشورهای جهان چقدر است؟

زبان های برنامه نویسی
یکشنبه 01 بهمن 1402
جهت مطالعه این مقاله به 5 دقیقه زمان نیاز دارید
درآمد برنامه نویسی در ایران و سایر کشورهای جهان چقدر است؟
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:

برنامه نویسی کامپیوتر یک مهارت فنی است و برنامه‌نویسان مسئول ایجاد، تغییر و تست کدها هستند. کد، ستون فقرات برای وب‌سایت‌ها، نرم‌افزارها و برنامه‌های کاربردی است. به طور متوسط، درآمد برنامه نویسی در آمریکا، نسبت به بقیه مشاغل، دو برابر است.

در ادامه در مورد درآمد برنامه نویسی در آلمان، کانادا، ایتالیا، دبی و بقیه کشورها صحبت، و همچنین نتایج آن را با درآمد برنامه نویسی در ایران مقایسه می‌کنیم. اگر آینده کودکان و نوجوانانتان برای شما مهم است، بهتر است فرزندان خود را از سنین پایین وارد حوزه برنامه نویسی کنید. از آنجاییکه آینده به سمت تکنولوژی پیشرفت می کند، آموزش برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان شما امری حیاتی محسوب می شود و می توانند از این راه درآمدهای بالایی کسب نمایند و حتی می توانند با یادگیری برنامه نویسی به کشورهای توسعه یافته مهاجرت کنند.
 

چطور از راه برنامه نویسی درآمد کسب کنیم؟

همه چیز به کد خلاصه می‌شود. این واقعیت غیرقابل‌انکار است که یک برنامه سرگرم‌کننده موبایل یا برنامه کامپیوتری پیچیده همه در یک رشته کد خلاصه می‌شوند. اما یک‌سری سوالات مهم در این زمینه مطرح می‌شود.

چطور از راه برنامه نویسی درآمد کسب کنیم؟

 

چه نوع مشاغل برنامه نویسی وجود دارد؟ چه وظایف شغلی‌ای را شامل می‌شود؟ و چه انتظاری از دستمزد شغل کدنویسی کامپیوتر دارید؟ در نهایت راه پول درآوردن از برنامه نویسی چگونه است؟

 

مطلب مرتبط: زبان های برنامه نویسی از لحاظ سطح

 

کارفرمایان چه کسانی را در حوزه برنامه نویسی استخدام می‌کنند؟

برنامه نویسان کامپیوتر معمولاً به مدرک لیسانس کامپیوتر، فناوری اطلاعات و یا حوزه‌های مرتبط نیاز دارند. با این‌حال، برخی از کارفرمایان، افرادی را استخدام می‌کنند که دارای مدرک یا تجربه در زبان‌های برنامه نویسی خاص هستند.

کارفرمایان چه کسانی را در حوزه برنامه نویسی استخدام می‌کنند؟

 

علاوه بر این، کارفرمایان ممکن است ترجیح دهند افرادی را استخدام کنند که از طریق کارآموزی تجربه کسب کرده‌اند. توجه داشته باشید که بیشتر برنامه‌نویسان در مدرسه، دانشگاه و یا موسسات خصوصی زبان‌های برنامه نویسی را یاد می‌گیرند.

 

مطلب  مرتبط:  بهترین زبان های برنامه نویسی برای کودکان

 

چه نوع مشاغلی مرتبط با برنامه نویسی وجود دارد؟

براساس دیتای موجود از سایت www.rasmussen.edu شغل های زیادی مرتبط با برنامه نویسی هستند که در این سایت به 9 مورد از این شغل ها پرداخته شده است و در مورد بازار کار هرکدام توضیح داده است. ئر این بخش از مقاله به چند مورد از مهم‌ترین حوزه‌‎های برنامه نویسی اشاره نموده‌ایم.

 

برنامه نویس نرم‌افزار اپلیکیشن‌ها

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و برنامه‌های تلفن همراه مسئول ایجاد و بهبود برنامه‌های کاربردی برای تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و سایر دستگاه‌های تلفن همراه هستند. از زبان‌های پرکاربرد در این حوزه می‌توان از جاوا اسکریپت، پایتون، جاوا و کاتلین نام برد.

 

توسعه دهندگان وب

اینکه ظاهر یک وب‌سایت چگونه است و اینکه چگونه کار می‌کند به این حوزه ارتباط دارد. این حوزه، یکی از پرکاربردترین، پردرآمدترین و همچنین پرطرفدارترین حوزه از میان دیگر شاخه‌های برنامه نویسی می‌باشد.

توسعه‌دهندگان وب به خوبی به نیازهای مشتریان خود گوش می‌دهند و مشکلات را حل می‌کنند تا با استفاده از مناسب‌ترین زبان برنامه نویسی و زیرساخت فناوری اطلاعات بهترین وب‌سایت ممکن را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. از زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد در این زمینه می‌توان از PHP، جاوا اسکریپت، HTML و CSS نام برد.

 

برنامه نویس کامپیوتر

برنامه‌نویسان کامپیوتر، برنامه‌ها را می‌نویسند و برنامه‌ها را بازنویسی می‌کنند تا زمانی که عاری از خطا باشند. برنامه نویسان معمولا از زبان‌های برنامه نویسی #C، جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند.

 

دیگر مشاغل حوزه برنامه نویسی

از دیگر مشاغل و حوزه‌های پرکاربرد برنامه نویسی می‌توان به ادمین‌های پایگاه داده، هوش مصنوعی، برنامه نویس شبکه و ... اشاره کرد، که بازار کار برنامه نویسی پایتون در خارج از کشور و در داخل ایران بسیار زیاد و پردرآمد است.

 

بیشتر بخوانید: آینده شغلی برنامه نویسی

 

بازار کار و درآمد برنامه نویسی در ایران و کشورهای توسعه یافته

بر اساس گزارش اعلام شده از سایت www.bls.gov  درآمد برنامه نویسی به صورت میانگین در کشورهای مختلف بسیار بالا بوده و می توانید با ورود به این سایت متوجه درآمد بالای برنامه نویسی شوید و تصمیم مهمی در زندگی خود بگیرید و وارد این حوزه تخصصی شوید. چون اکثر کشورهای دنیا نیاز به برنامه نویسان حرفه ای دارند و می توانید با ورود به این حوزه آینده خود را بسازید. در ادامه به بررسی درآمد برنامه نویسی در کشورهای توسعه یافته دنیا می پردازیم و در نهایت با درآمد برنامه نویسی در ایران مقایسه می کنیم.

 

درآمد برنامه نویسی در آمریکا

متوسط ​​دستمزد سالانه برنامه‌نویسان کامپیوتر در ماه می سال 2022 ، 97800 دلار بود. در نظر داشته باشید که دستمزد متوسط دیگر مشاغل حدود نصف این مقدار است و بیشتر برنامه‌نویسان در آمریکا به صورت تمام‌وقت کار می‌کنند. مقایسه درآمد برنامه نویسی و دیگر حوزه‌ها در صنعت به شرح زیر است:

عرضه‌کنندگان نرم‌افرار 106120 دلار
مالی و بیمه 103340 دلار
صنعت و ساخت‌وساز 101250 دلار

 

درآمد برنامه نویسی در کانادا

درآمد متوسط یک برنامه‌نویس در کانادا 70465 در سال است. همچنین متوسط ​​پاداش 3825دلار نقدی اضافی برای یک برنامه‌نویس کامپیوتر در کانادا در نظر گرفته می‌شود که این مقدار از 1766 دلار الی 8287 دلار متغیر است.

 

درآمد برنامه نویسی در ایتالیا

طبق گزارش وبسایت www.glassdoor.com درآمد تخمینی برای یک توسعه‌دهنده 33500 یورو در سال در کشور ایتالیا است. همچنین میانگین تخمینی درآمد برنامه‌نویسان 32000 یورو در سال است، که این اعداد از کاربران و برنامه‌نویسان واقعی در ایتالیا جمع‌آوری شده است. علاوه بر آن میانگین پرداخت دست‌مزد اضافه به عنوان پاداش 1500 یورو در سال است.

 

درآمد برنامه نویسی در آلمان

مجموع دستمزد برای یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار 68000 یورو در سال در آلمان برآورد شده است. میانگین تخمینی درآمد برنامه‌نویسان حقوق 64000 یورو در سال، و میانگین پرداخت دستمزد اضافه به عنوان پاداش 4000 یورو در سال است.

 

درآمد برنامه نویسی در دبی

براساس گزارش سایت www.glassdoor.com شخصی که به عنوان توسعه‌دهنده و برنامه نویس در دبی کار می‌کند معمولاً 15100 درهم امارات درآمد دارد. دستمزدها در امارات از 10800 درهم شروع می‌شود و نهایت مقادیر آن به  20200 درهم می‌رسد.

 

درآمد برنامه نویسی در ایران

با توجه به میزان سابقه کار و حوزه کاری، متوسط حقوق متفاوت است. برای مثال برنامه‌نویسان در حوزه موبایل درآمد متفاوتی نسبت به وب‌سایت و دسکتاپ دارند. باتوجه به آمار ارائه شده از سایت ایران تلنت، حقوق یک برنامه‌نویس با تجربه کمتر از سه سال به طور میانگین در حدود 26,500,000 تومان در هر ماه می‌باشد. حقوق این افراد از 5,000,000  تا 54,000,000 تومان متغیر است.

درآمد برنامه نویسی در ایران

 

همچنین درآمد برنامه‌نویسان با تجربه کاری بین سه تا هفت سال به طور میانگین 42,700,000 تومان در ماه است. حقوق این افراد بین 12,200,000 تومان تا 80,000,000 در تغییر است.  برنامه‌نویسان با سابقه کاری بیش از 7 سال به طور متوسط در حدود 53,400,000 تومان حقوق در ماه درآمد دارند. حقوق این افراد از 9,700,000 تومان تا 120,000,000 تومان متغیر است.

 

مطلب مرتبط:  چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ 

 

سخن پایانی

نکته مهم این است که مبالغ اعلام شده بدون توجه به افراد فریلنسر و کار آزاد محاسبه می‌شود که درآمد آن دسته افراد به مراتب خیلی بالاتر است. مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی مانند هر مهارت دیگر نیازمند تمرین مداوم و استفاده از مراجع معتبر است و بهترین زمان برای شروع این مهارت پردرآمد دوران نوجوانی و کودکی می‌باشد.

موسسه پل استار یک موسسه شتابدهی استعداد در حوزه برنامه نویسی کودکان و نوجوانان است. این موسسه با برگزاری دوره‌های برنامه‌نویسی در حوزه‌های مختلف مخصوص کودکان و نوجوانان باعث کشف و رشد خلاقیت کودکان و نوجوانان می‌شود. از این رو پیشنهاد می‌شود پس از مطالعه این مقاله با مشاورین این موسسه تماس حاصل فرمایید تا اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایید.