ابتدا باید بدانیم که برنامه نویسی اندروید چیست؟ دنیای توسعه اپلیکیشن اندروید بسیار جذاب است ولی انتخاب زبان برنامهنویسی مناسب این کار میتواند گیج کننده باشد. در این مقاله ما بهترین زبانهای برنامه نویسی اندروید را معرفی و بررسی میکنیم تا تصمیم گیری درباره برنامه نویسی اندروید از کجا شروع کنیم آسانتر شود.
در این بخش از مقاله در مورد بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید و ویژگی های آن ها صحبت می کنیم. زبان های برنامه نویسی اندروید بسیار کاربردی و اکثر برنامه نویسان این زبان ها را انتخاب می کنند. در اینجا بخشی از این زبان ها بررسی می شوند و در دوره های آموزش برنامه نویسی کودک و نوجوان بیشتر در مورد این زبان ها صحبت می شود. اگر کودکان شما قصد یادگیری برنامه نویسی رادارند بهتر است در این دوره ها شرکت نمایند.
زبان برنامهنویسی جاوا جایگاه ویژه ای در برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید دارد. این زبان برنامه نویسی به عنوان یکی از پرکاربردترین زبان ها برای توسعه نرم افزار های اندروید شناخته شده است. چند ویژگی جاوا که آن را به یک زبان برنامه نویسی مناسب اندروید تبدیل میکند عبارتند از:
ثبات بی نظیر:
جاوا دارای پایه ای قوی و با ثبات است و این ویژگی باعث میشود که خطا های دور از انتظار به کمترین حد خود برسد و اپلیکیشن در طولانی مدت کارایی داشته باشد. این ویژگی زبان برنامه نویسی جاوا آن را به زبانی مناسب برای توسعه اپلیکیشن های سازمانی و مهم تبدیل میکند.
کتابخانه های گسترده:
زبان برنامه نویسی جاوا دارای مجموعهای گسترده از کتابخانه و فریم ورک های پرکاربرد است. این ویژگی زبان برنامه نویسی جاوا باعث سرعت بخشیدن به پروسه توسعه برنامه و صرفه جویی در وقت میشود.
قابلیت استفاده (cross-platform):
زبان برنامه نویسی جاوا تا حدی قابلیت cross-platform را برای توسعه دهندگان فراهم میکند. یعنی میتوان کد های آن را در سیستمهایی که از JVM (ماشین مجازی جاوا) استفاده میکنند اجرا کرد.
اگر توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندروید چشم اندازی برای اجرای اپلیکیشن های خود در پلتفرم های دیگر داشته باشند. این ویژگی زبان برنامه نویسی جاوا برای آنها کمک کننده خواهد بود. در حالی که جاوا زبانی قدرتمند برای برنامه نویسی اندروید میباشد، میتواند چالش هایی را همراه خود داشته باشد. مانند:
تعداد خط های کد زیاد:
در زبان برنامه نویسی جاوا، گاهی وقت ها نیاز است تا برای رسیدن به یک قابلیت خاص، تعداد خط های کد بیشتری را نسبت به زبان های برنامه نویسی جدیدتر بنویسیم. و این مسئله میتواند در پروژه های بزرگ، چالش برانگیز باشد.
در حالی که زبان برنامه نویسی جاوا ویژگی های مشترکی با دیگر زبان های برنامه نویسی شی گرا مانند ++C دارد، تسلط بر این زبان میتواند زمانبر باشد.
بیشتر بخوانید: برنامه نویسی IOS
کاتلین به عنوان یک زبان برنامه نویسی قدرتمند برای برنامه نویسی اندروید شناخته میشود. سینتکس های خوانا و قابلیت های مدرن این زبان برنامه نویسی آن را به یک زبان مورد علاقه برنامه نویسان تبدیل کرده است. چند ویژگی از زبان برنامه نویسی کاتلین عبارتند از:
خوانایی بالا:
کد های کاتلین به وضوح و خوانایی بالای آن مشهور هستند. این ویژگی زبان برنامه نویسی کاتلین امکان ارتباط بهتر با دیگر برنامه نویسان را برای توسعه دهندگان فراهم ساخته و پروژه های گروهی را تسهیل میکند.
قابلیت همکاری با جاوا:
کاتلین میتواند به طور یکپارچه با پایگاه های کد جاوا ادغام شود. این ویژگی زبان برنامه نویسی جاوا امکان انتقال تدریجی جاوا به کاتلین بدون نیاز به بازنویسی کامل کد را فراهم میکند. این ویژگی برای پروژه های بزرگی که دارای حجم زیادی از کد های جاوا هستند میتواند مفید واقع شود. زبان برنامه نویسی کاتلین برای برنامه نویسی اندروید انتخاب مناسبی است اما یک سری چالش هایی را همراه خود دارد مانند:
جدید بودن این زبان نسبت به جاوا:
در مقایسه با قدمت جاوا، کاتلین زبان جدید تری است. با اینکه زبان برنامه نویسی کاتلین همواره در حال توسعه میباشد، منابع در دسترس برای زبان برنامه نویسی کاتلین نسبت به جاوا کمتر است.
انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید مناسب شما به سطح دانش شما در حوزه نرم افزار و اهداف پروژه های مخصوص اندروید بستگی دارد. در این بخش برای سطوح مختلف، زبان مناسب حالت برنامه نویسی اندروید معرفی میشود.
سطح مبتدی:
برای افراد نسبتاً مبتدی، زبان برنامه نویسی کاتلین میتواند مناسب باشد. این زبان به دلیل خوانایی و کارایی خوبی که دارد میتواند انتخاب خوبی برای افراد مبتدی باشد.
پروژه های بزرگ:
اگر اپلیکیشن شما نیازمند اجرای بسیار قوی و به خصوص نیازمند جلوه های گرافیکی پیچیده تر باشد، زبان برنامه نویسی ++C بهترین انتخاب است. اگرچه این ++C زبان قوی جهت برنامه نویسی اپلیکیشن های اندروید میباشد اما یادگیری این زبان نیازمند زمان و تمرکز خواهد بود.
توسعه برنامه های Cross-Platform:
اگر چشم انداز شما برای پروژه خود، شامل ساخت نرم افزاری برای هردو سیستم عامل اندروید و IOS میباشد، یادگیری زبان برنامه نویسی Dart و فریم ورک Flutter را درنظر بگیرید. یادگیری و استفاده ترکیب این دو ابزار، به شما امکان اجرای نرم افزار در هردو سیستم عامل های اندروید و IOS را فراهم میکند.
جدا از این زبان های برنامه نویسی اندروید معرفی شده، #C و coronaSDK نسبت به نیاز های مخصوص پروژه، میتوانند کاربردی باشند. در انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب شما، ویژگی ها و کارایی های هر یک از زبان های برنامهنویسی را بررسی کنید.
مقاله مشابه: چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟
سخن پایانی
در این مقاله با برنامه نویسی اندروید و برخی زبان های آن را بررسی کردیم. پس از آشنایی با برنامه نویسی اندروید، باید نسبت به اهداف خود و نیاز های پروژه زبان برنامه نویسی اندروید مناسب را انتخاب کنیم. اگر شما علاقمند یادگیری زبان های برنامه نویسی اندروید هستید، موسسه پل استار کمک خوبی برای شما خواهدبود.
ما در آموزشگاه پل استار برای شما و فرزندانتان، دوره های متعددی مانند هوش مصنوعی و رباتیک و برنامه نویسی برای کودکان برگزار می کنیم و شما علاقمندان عزیز می توانید برای شرکت در این دوره ها به مشاوران ما پیام دهید و یا بر روی لینک آبی قبل کلیک کنید تا از شرایط خاص ثبت نام مطلع شوید.